Economie si Armata

Economie si Armata

– 41% dintre cei mai saraci oameni ai lumii traiesc in India.

india

 

– 72% dintre cetatenii din Mali castiga mai putin de 1 dolar american pe zi.

mali1

 

– 8 dintre cele mai dezvoltate state europene (dintr-un total de 10) sunt vorbitoare de limbi germanice (Germania, Elvetia, Austria, Norvegia, Suedia, Islanda, Luxemburg si Danemarca).

alfabet german

 

– Cele mai apreciate 10 destinatii turistice din lume sunt: Franta, Spania, SUA, Italia, China, Marea Britanie, Austria, Mexic, Germania si Canada. Impreuna, cele 10 tari aduna 49,6% din totalul turistilor din toata lumea.

– Numai Franta aduna 11% din totalul mondial al turistilor.

disneyland

 

– Numarul turistilor din San Marino depaseste de 19 ori numarul locuitorilor acestei tari.

san marino

 

– Dintre cele mai generoase 15 tari ale lumii (din punct de vedere al donatiilor), doar 5 nu se regasesc pe continentul european: SUA, Canada, Australia, Japonia si Coreea de Sud.

– Canada detine doar 9000 de angajati in randul fortelor navale si asta in ciuda faptului ca este tara cu cea mai mare zona de coasta din lume.

vapor

 

– Bolivia, in schimb, se bucura de 4500 de militari in randul fortelor navale. O cifra destul de mare daca ne gandim ca aceasta tara nu are iesire la mare si este una cu un relief predominant muntos.

bolivia

 

– Intr-un top al tarilor care investesc cel mai mult in domeniul militar, Statele Unite ale Americii conduc detasat. Suma investita este mai mare decat a urmatoarelor 12 tari din top, luate impreuna.

dolari

 

– Aproape jumatate din armamentul exportat in tarile in curs de dezvoltare provine din SUA.

arme sua

Standard

Lasă un comentariu